Raid- och instansregler

Mycket viktig information att läsa igenom innan ni registrerar er här på forumet.

Moderatorer: Moderator, Officer, Ledare

Användarvisningsbild
Theowen
Medlem Sain Minuial
Inlägg: 943
Blev medlem: fre 03 aug 2007, 10:05
Ort: Skövde

Raid- och instansregler

Inläggav Theowen » tis 13 nov 2007, 13:13

Dessa regler gäller class-items/sets och quest-items i raider/instanser, samt anpassade för lootrules: Need/Greed/Pass och Roll/Pass

För att underlätta lootutdelning vid större bossar är det dock rekommenderat att raid-ledaren tillfälligt skiftar över till Masterloot.
Reglerna gäller då fortfarande som vanligt men de som det berör använder kommandot "/roll" för att få sin Need/Greed/Pass.
Alternativt kan raid-leader delar ut looten med "/roll 1-24" för att simulera en Greed åt alla.

Anmälan

Raid kommer att postas för en hel vecka fram på onsdag eftermiddag/kväll, i respektive raid tråd.
När man anmäler sig, så anmäler man var dag för sig. Om du får förhinder så meddela detta så fort som möjligt och senast kl 12 på raid-dagen, platsen går då till 1:a lämpliga reserv.

Om man vet att man inte kan medverka en viss dag så meddelar man detta så fort som möjligt, reserven kan då förbereda sig så mycket som möjligt.

Förberedelser

För att förbättra förutsättningarna i raiden krävs vissa förberedelser.

  • Ta med en stack av varje pot (wound, disease, poison och fear) starka nog för den aktuella instansen.
  • Ta med minst en halv stack (25 st) moralpots och powerpots.
  • Ta med minst 5 scrolls av varje sort (finns två sorter).
  • Ta med minst 5 st hope, +6 hope i minst 50 minuter.
  • Ta med lämplig mat, beroende på klass.

Det är viktigt att de som är uppskrivna för raid anländer i tid och väl förberedda, raiden startar inte förrän alla deltagare har ovan nämnda saker med sig. Än så länge finns inga regler gällande försening och om man är oförberedd, men om läget spårar ur för mycket kan det ändras. Det är inget vi önskar ska behövas men kan vara nödvändigt i framtiden.

Instanser

§1

A. Gällande class-items (barter-gems) så får man bara Need 1 gång per dag/kväll.
B. Har du fått en viss barter-gem i tidigare rundor så får du inte Need på den igen.
c. Har du under kvällen passat på en set-del du inte har så får du inte rolla på kommande set-delar som droppar den kvällen.

§2

A. All annan loot (rift-iron, scraps, quest-items t.ex.) är det normalt Greed på.

§3

A. Gällande class-sets så får den berörda klassen förtur, alltså normalt Need för minstrels om det är ett minstrel-set som dropar
B. Är du den berörda klassen men har bättre eller redan samma item så är det Greed för dig.
C. Om ingen utav den berörda klassen behöver eller redan har den looten så är det Greed för alla.

§4

A. Quest-items är det normalt Greed på, alternativt att raid-ledaren rollar ut den.
B. Har du redan detta/dessa quest-item är det Pass för dig.

§5

A. Droppar ett item som är bind on equip som du vill ha till en alt så har du inte rätt att rolla på det. Om ingen har rollat på det så får raidledaren rolla ut det bland dem som är intresserade av att ta det till någon av sina altar.

§6

A. Raidledare/officerare kan i specifika fall starkt avråda någon att rolla på ett item. Detta gäller framförallt om ett item som droppar passar betydligt bättre för en annan klass eller om slutbossens HM-del efter år av kämpande slutligen droppar och någon är med för första gången.

Allmänt
Vid disconnect, för att raiden ska flyta vidare utan onödig väntan så tillåts man vara DC i 10 minuter. Efter det, om man inte har hörts av på något sätt, byts man ut mot lämplig reserv. Detta gäller även vid sen ankomst till raidstart.

En generell regel är att man inte får rolla för andra än sig själv, vill man inte ha ett item så rollar man inte. Detta för att undgå kompisrollar så att en har två chanser.

Vad raid-reglerna inte berör är vanlig loot t.ex. recept, gul/lila-items, ore, hides etc. En allmän regel är dock att man tar Need på det karraktären man för närvarande spelar med själv ska använda och Greed/Pass på allt annat. Det betyder alltså att man inte får needa på hides bara för att man har en alt som behöver hidesen om det är så att karaktären man för närvarande spelar med är ex. Scholar. En upprepad missanvändning utav detta kommer att leda till varningar och möjligen kick från kinshipet. Detta gäller självklart tidigare nämnda "raid-regler" också.


I och med att ni skriver upp er till de raider och instanser som läggs upp i raidkalendern så godkänner ni dessa regler.
Senast redigerad av Naphin mån 26 okt 2015, 14:37, redigerad totalt 1 gång.
Anledning: Uppdatering av Clerebald
Bild